EURO 5 scooter

EURO 5 scooter

De laatste jaren veranderen de normen voor scooters in rap tempo. Minder uitstoot en steeds zuiniger. Het getal, in dit geval 5, wordt steeds hoger. Hoe schoner en milieuvriendelijke de scooter, hoe hoger het getal. De komst van euro5 scooter betekent niet alleen een verandering van de milieunormen maar het betekent ook dat de verkoop van euro 4 scooters straks verboden gaan worden.

Euro 5 scooter, wat betekent dit voor jou?

Fabrikanten moeten nu als een speer hun scooters ombouwen naar euro 5 scooters om aan de nieuwe normen te voldoen. Dit betekent helaas langere levertijden. Gelukkig heb ik vaste leveranciers met duidelijk afspraken waardoor ik de lange levertijden nog iets kan beperken. Wil je iets specifieks bestellen? Geef het dan op tijd aan mij door. We vertellen je dan ook alles over de euro 5 scooter. 

De euro 5 scooter is gestart vanaf 1 januari 2021. De overheid wil met deze eisen voor zorgen dat er alleen nog maar milieuvriendelijke brommers en scooters op de markt komen (en uiteindelijk op de weg).

Ik heb al een scooter, wat nu?

Wees gerust, je zult niet per direct van de weg gehaald worden. Ook oude scooters mogen nog gewoon de weg op, althans op de meeste wegen. Let wel op bij milieuzones in grote steden als bijvoorbeeld Amsterdam en Den Haag. Hier geldt dat je niet in de milieuzone mag rijden met een scooter ouder dan 2011. Als jij een oude scooter hebt kan het dus een goed idee zijn om deze binnenkort te vervangen. De milieuzone regels kunnen per gemeente verschillen, check het bij twijfel dus altijd voor je de weg op gaat. Want de boete kan in de honderden euro’s lopen!Omdat steeds meer gemeenten milieuzones krijgen, zal je dus in steeds minder gebieden kunnen rijden met je scooter. Dat is balen!

Extra inruilwaarde

Omdat we begrijpen dat het flink balen is dat je scooter ouder dan 2011 nu flink minder waard is geworden geven wij tijdelijk extra inruilwaarde van 100 euro voor scooters van 2011 of ouder. Dus overweeg jij om een nieuwe euro 5 scooter aan te schaffen, passend binnen de nieuwe normen? Dan is dit het juiste moment! Misschien wordt het wel tijd voor een elektrisch exemplaar, want dan ben je de komende jaren verzekerd van een scooter die binnen de normen zal vallen.