Scooter windscherm, de voor- en nadelen

blog, windscherm -

Scooter windscherm, de voor- en nadelen

Het weer kan vaak van de een op de andere dag omslaan in het land. Het ene moment is er een regenbui, terwijl de andere keer het zonlicht fel in je gezicht schijnt. Het enige wat vaak blijft in Nederland is de wind. Met een windscherm is het echter altijd een risico, doordat je de gevaren soms minder goed in kunt schatten. Je zult je daarom bewust moeten zijn van alle gevaren die het weer in ons land met zich mee kunnen brengen. Onderstaande informatie helpt jou om de gevaren te overzien en hier op de juiste manier op in te spelen. Ook krijg je meer informatie over de voor- en nadelen van een windscherm, zodat je voor jezelf de afweging kunt maken of je deze op jouw scooter wilt hebben.

Wanneer je met een windscherm wilt rijden heeft dit zo zijn voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk een bewuste keuze te maken in het rijden met of zonder windscherm. We proberen bij de aanschaf van een windscherm daarom duidelijk advies te kunnen geven. Eerst bekijken we de scooter en daarna jouw rijgedrag. Op basis hiervan kunnen we je vaak een goed advies geven. Zelf liever beslissen of je een windscherm nodig hebt of niet? In dit artikel proberen we alles zo goed mogelijk uit te leggen.

Nadelen van het rijden met een windscherm

Een windscherm is natuurlijk voornamelijk om de wind tegen te houden. Echter heeft het rijden ermee ook wat nadelen. Zo kun je de scooter het beste met het windscherm naar de zon toe zetten. Geloof het of niet maar anders kan je dashboard namelijk smelten! Het werkt als een vergrootglas op jouw dashboard waardoor de temperaturen al snel op lopen. Ook brengt het gevaar voor harde wind met zich mee. Het kan zijn dat je scooter veel meer wind opvangt waardoor je de controle over het stuur kwijt raakt.

Voordelen van het rijden met een windscherm

Maar, bovendien is het rijden met een windscherm toch heel aangenaam! De voordelen zijn natuurlijk snel duidelijk. Je kunt in goed en slecht weer lekker van de rit genieten zonder harde wind op je gezicht. Daarnaast houdt het scherm ook de insecten tegen.

Scooter met windscherm parkeren

Als je de scooter wilt parkeren en je hebt een windscherm. Zorg er dan nog beter voor dat deze op een vlakke harde ondergrond staat. Door de wind kan de scooter meer wind vangen en daardoor sneller omwaaien, dit kan heel veel schade aanrichten.

Windscherm aanschaffen

Wanneer je een windscherm wilt aanschaffen kun je het beste bij ons navragen welk windscherm op jouw scooter past. Zo ben je er altijd van verzekerd dat deze op de juiste manier gemonteerd kan worden en dat het goed mogelijk vast zit. Daarnaast zijn er ook een aantal universele windschermen welke op meerdere scooters passen. Deze zijn vaak goedkoper  maar van iets mindere kwaliteit. Belangrijk is dus om je goed te laten adviseren. We helpen je er uiteraard graag bij!

Veel rijplezier!