Scooter beschermen tegen diefstal

Scooter beschermen tegen diefstal

We weten allemaal wel dat er enorm veel scooters worden gestolen. Vooral de laatste dagen. Nu het weer herfst is en de dagen korter worden. Hoeveel scooters er precies worden gestolen is lastig te achterhalen. Wij spreken hier namelijk over de scooters die onder brom- en snorfietsdiefstallen vallen. Aan de hand van bepaalde merken kun je veronderstellen dat een brommer of een snorfiets vaak een scooter is. Ook al gebruiken deze scooters een degelijk scooter slot. Toch worden een hoop scooters in deze donkere dagen gestolen.

Zet je scooter goed op slot

Ook al woon je in een kleine plaats of stad, zet je scooter altijd op slot. Ook al ben je maar even weg voor vijf minuten. Naast de vergrendeling van het stuurslot, heb je nog een stevig slot nodig waar jij je tweewieler mee kunt vast maken aan bijvoorbeeld een hek, lantaarnpaal of fietsenrek. Zo voorkom je dat dieven er alsnog vandoor gaan met je scooter door deze in een bus of aanhanger te zetten en snel weg te rijden.

ART-keurmerk

Investeer in een goed slot met een ART-keurmerk voor een stevige vergrendeling. Deze sloten zijn namelijk getest en goedgekeurd op het gebied van mechanische beveiliging. Kies in dit geval voor een slot uit de categorie met drie of vier sterren, deze zijn het meest geschikt voor scooters en motors. Koop met verstand, bij de meeste verzekeraars moet je namelijk in bezit zijn van een slot met dit keurmerk om je scooter te kunnen verzekeren bij de betreffende maatschappij.

Wil je graag je scooter verzekeren tegen diefstal en schade, maar weet je niet goed hoe? Wij leveren niet alleen scooters en accessoires voor deze tweewieler, maar zijn ook adviseur van Enra verzekeringen. Advies nodig? Maak een afspraak of bel op: 072 531 7166

Tot snel! Gr, Rito Scooters team

rito scooters voor al je scooter sloten