Scooter start niet

Scooter start niet

Je scooter start niet, wij vertellen je graag wat je kan proberen en wat er aan je scooter kan mankeren.


Meestal start je scooter niet omdat je accu leeg is of omdat er een defect is aan je accu. Ook kan de oorzaak liggen bij je startmotor of startschakelaar. Wil je direct hulp? Bel ons dan op 072-531 71 66.

Start je scooter niet en wil je her eerst zelf proberen op te lossen? Volg dan de volgende stappen om het mogelijk te verhelpen.

Je scooter start niet, ons stappenplan

  1. Soms is de oplossing makkelijker dan je denkt, bij veel scooters moet je de (linker) rem inknijpen als je hem wilt starten. Knijp de rem in en probeer het nog een keer.
  2. Er zijn veel scooters die niet starten als de standaard uitstaat. Klap de standaard volledig in en probeer hem nog een keer te starten.
  3. Heb je nog voldoende brandstof? Soms is de brandstofmeter stuk. Draai je brandstof reservoir open en check de inhoud.
  4. Heb je ene SYM scooter? Check dan of de startonderbreker op un-luck staat. Je vindt dit gele knopje in je buddybak.
  5. Je scooter start niet? Geef dan nu gas zonder je rem en/of startknop ingedrukt te houden, geef ongeveer 10 keer ‘gas’. Knijp vervolgens je linker rem en je starknop in zonder gas te geven. Laat pas los als de scooter gestart is.
  6. Scooter start niet? Zet hem dan op de middenstandaard en gebruik je kickstart. Geef een aantal krachtige trappen. Herhaal dit een aantal keer. Wacht na 10 keer kickstarten 10 minuten voor je het nog een keer probeert. Probeer bij je tweede poging ook een klein beetje gas te geven.
  7. Start je scooter nog steeds niet? Gaat je dashboard ook niet aan bij je startpogingen? Test dan ook je toeter. Werkt die niet? Dan is er waarschijnlijk een probleem met je accu of je zekering.
  8. Check voor de zekerheid nog je zekeringen. Je kunt je zekeringen vinden bij de accu onder een (wit) kapje. Check of er een zekering los zit.

Geen resultaat?
Is er geen teken van leven in je scooter? Je scooter start niet? Bel ons op telefoonnummer 072-5317166 en samen proberen we telefonisch jouw probleem op te lossen.

Je scooter start na contact nog steeds niet?  Wij komen je helpen! Wij kunnen je scooter op komen halen waardoor jij niet met een zware scooter hoeft te slepen. Op een afgesproken tijd halen wij je scooter op en brengen hem naar onze werkplaats. Wij zoeken vervolgens voor je uit waarom je scooter niet start en lossen het voor je op. Indien gewenst brengen we de scooter ook weer bij je thuis.

Plan hier een afspraak in onze agenda.

Je scooter start niet en je wilt het zelf oplossen? Geen probleem! Wij weten als geen ander hoe leuk het is om te sleutelen aan je scooter en begrijpen dit dus als geen ander. Wij hebben veel onderdelen op voorraad waardoor je snel het probleem zelf op kunt lossen. Neem contact met ons op of kom langs in de winkel, dan helpen we je graag verder.

Je scooter start niet? Rito Scooter is er voor je met snelle en voordelige reparatie service.