Tweedehands Scooter

Tweedehands Scooter

Je wilt graag een nieuwe scooter maar je hebt maar een beperkt budget? Dan is een tweedehands scooter de oplossing! Het grote voordeel van een tweedehands scooter is natuurlijk dat deze goedkoper is dan een nieuw exemplaar

Er zijn een aantal redenen waarom een scooter wordt verkocht of ingeruild. Bijvoorbeeld omdat er een nieuwe model wordt aangeschaft. Of eventueel een ander model die beter bij hun wensen past. Allemaal kansen voor jou om een mooie tweedehands scooter te scoren.

Waar moet je op letten bij een tweedehands scooter?

Net als bij het kopen van een tweedehands auto of ander voertuig is het belangrijk dat je vraagt naar het onderhoudsboekje. Hierin staat alle belangrijke informatie over bijvoorbeeld reparaties en onderhoudsbeurten. Handig om te weten of de scooter goed is onderhouden. Je kan er ook voor kiezen om de scooter te laten checken door een gerenommeerd bedrijf. Zij kunnen goed controleren of de remmen naar behoren werken en of de accu in goede staat is. Andere belangrijke zaken om op te letten zijn het merk en model. Is het een betrouwbaar merk? Maar ook het bouwjaar. Wanneer een model niet ouder is dan twee jaar heb je wellicht nog fabrieksgarantie. En dat is mooi meegenomen. En kijk ook naar het aantal gereden kilometers. De kans is groter dat de tweedehands scooter onderhoud nodig heeft bij veel kilometers. En vergeet niet een proefritje te maken. De scooter kan er nog zo mooi uit zien. Pas wanneer je er een eindje op rijd kan je zeggen of de scooter het goed doet en lekker zit.

Aanbod tweedehands scooter

Een tweedehands scooter kopen bij een particulier is aantrekkelijk maar je wilt ook geen miskoop doen. Het is daarom veel beter om je tweedehands scooter bij een bedrijf zoals Rito Scooters te kopen. Alle scooters worden altijd volledig nagekeken, getest en hebben een grote beurt gehad. In onze winkel in Alkmaar hebben we altijd een collectie tweedehands scooters staan. Op onze website proberen we het zo up-to-date mogelijk te houden maar ons aanbod wisselt snel. Wil je precies weten wat er aan keuze is kan je het beste langs komen in onze showroom. Je kan dan meteen de tweedehands scooter bekijken en een proefrit maken.

Rijbewijs?

Voor het aanschaffen van een tweedehands scooter is één ding wel heel handig om te hebben: een rijbewijs! Het hebben van een scooterrijbewijs is verplicht. Met een auto- of motorrijbewijs mag je ook een scooter rijden, zonder het scooter theorie- en praktijkexamen af te moeten leggen. Personen die geen bromfietsrijbewijs of geen scootercertificaat hebben moeten deze examens afleggen bij het centraal bureau rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Als je voor de theorie en praktijk bent geslaagd, kan je jouw rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis.

Heb jij in 2022 je scooterrijbewijs gehaald? Chech dan hier onze toffe actie!

Online afspraak maken.

Wil je direct een afspraak maken om een tweedehands scooter te bekijken? Je kunt via onze online agenda een afspraak inplannen. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen we je snel verder helpen.

Zien we je snel in onze winkel? Tot dan!